HR Toborzási folyamatokat segítik az ÚLK Kalandparkok

HR Toborzás és kiválasztás az Új Liget Kalandparkok helyszínein

Walt Disney Co. nem szokványos módon végzi az új munkaerő (k) kiválasztását. Jelmezbe öltözve állathang versenyt is hirdethet a több száz jelölt között egy-egy karakter megformálására. A döntés után a kiválasztott természetesen átmegy a Disney etikett szigorú szabályokon és munkaköri kötelesség betanulási folyamatokon és a próbaideje végén hivatásos Disney karakter lesz belőle.

HR vezetői kiválasztás folyamat az Új Liget Kalandpark kalandpályáin!

Mi van akkor, ha nemcsak a Disney Co. szerű cégek alkalmaznak nem-tradicionális kiválasztási eszközöket? Mondjuk, management kiválasztás egy kalandpályán!

A cégek nem szokványos módszereit figyelembe véve, dolgozói vagy akár vezetői kiválasztásnál elhozhatnák a kandidáló személyeket a kalandparkba és ott választanák ki őket bátorságuk, rátermettségük, kiegyensúlyozottságuk, döntés-ítélő-képességük és nem utolsósorban csapatban történő együttműködés karakter jellemük alapján.

A kalandpályák használata rákényszerítenek a döntéshozatalra

A cégek munkaügyi osztályának (HR Department) egyik legfontosabb feladatai közé tartozik a legmegfelelőbb munkaerő kiválasztása a speciális vezetői és általános feladatok ellátásához. Személyes találkozók, telefon interjúk, írásbeli tesztek sokasága áll rendelkezésre a kiválasztás tekintetében. A kérdés gyakran felvetődik, hogy ’vajon hogyan válik be a kiválasztott munkaerő csapatmunkában vagy komoly döntéshozások előtt?!’

Mik is valójában a HR Vezetők kihívásai?

A HR vezetők kihívásai között kiemelkedő prioritással bír a legalkalmasabb munkaerők megtalálása, beillesztése és megtartása a cég belső-és küldő gazdálkodásának környezetben.

A kiválasztássorán történő kihívásoknak való megfelelés egyik fontos eszköze a HR folyamatokat támogató szituációs gyakorlati kalandpályán alkalmazott rendszerek minősége és használhatósága. Az Új Liget Kalandparkok coaching vezetője Balog Tibor mindenképp hasznos kiválasztási eszköznek tartja az általa képviselt módszereket, amelyeket minden cég HR vezetője alkalmazhat döntése előtt mint megerősítés.

A BALOG MÓDSZER

Balog Tibor több mint 30 éve indította útjára az életfilozófiájaként is használt (nevéből összetett betűk kezdőjelenként egységesített) módszer alapját, amely:

'Biztonság, Alkalmazkodás, Lendület, Optimizmus, Garancia' /Balog Tibor/

Az elméleteken is alapuló megközelítés a toborzástól a kiválasztás eszközéig támogatja a HR rendszerek belső és külső folyamatait. A HR szempontból elsődlegesen megfogalmazott igényeket, kalandpályán és természetben felállított csapatépítő jelleggel kialakított példákkal illusztrálják a vezetők mint akár a végső, vagy kulcsfontosságú támogatást a nagy döntés előtt.

A HR osztályon kívül a Sales& Marketing, azaz kereskedelmi osztályok használják a kalandpályán megszerzett tapasztalatokat, amely nemcsak bátorságot ad a próbák után, de összekovácsolja az akár széthullónak induló csapatot.

80167727871422618829.jpg

Gyakorlati döntést és jellemet megismerő szituációs elemzés

Egy felvételt végző HR vezető komolyabb vezetői pozícióhoz legalább 5 főt választ ki, akit bemutat a vezetőségnek. Feltételezve, hogy mindegyik vezető megfelel a szakmai kívánalmaknak, emberi jellemben kell bizonyítania rátermettségét az adott pozícióra. És ekkor, az okos HR vezető egyszerre méretteti meg az 5 fő kiválasztott pozícióra érdemes vezetőt a kalandpark mászó-pályákon. Feladatok sorát jelölheti ki a vezető animátorral, ahol mozgásban is láthatja, illetve érzékelheti az emberi karakterek ütközését. A szituációs elemzések végén sokszor egyértelműen segít a gyakorlati teszt.

Mit lehet egy kalandpálya gyakorlatsoraiból lemérni?

-Szervezés, Szervezési feladatok ellátása
-Döntéshozás
-Egyetértés kommunikációban
-Frissesség és mobilitás
-Kezdeményezés, kezdeményező készség
-Diverzitás
-Kockázat elemzés

Az ÚJ Liget Kalandparkok a cégek HR partnere a vezetői kiválasztásban! Látogassa meg céges csapatépítő program ajánlatainkat.

Eseménynaptár

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Orczy Kalandpark

39669675171473498190.jpg
Legyen szó akár egyéni mászásról, osztálykirándulásról, születésnapi partiról, családi rendezvényről, baráti találkozóról, céges csapatépítő tréningről, vagy akár vállalati családi napról, az Orczy Kalandpark a legjobb választás!
 

Decathlon Tavi Napok

66800026181469722855.jpg
 

KOCKAJÁTÉK

66746889961494937237.png
 

ÚLK TÖRZSMÁSZÓKÁRTYA

28721738601432725462.jpg
Új Liget Kalandpark Törzsmászókártyával rendelkezők 15%-os kedvezményt vehetnek igénybe a kijelölt szolgáltatásokra!
 

GALÉRIA

49677446441411487670.jpg
Az eddigi munkáinkról készült képeket itt lehet megtekinteni.