Szolgáltatásaink

Az Új Liget Kalandpark Kft. az extrém sportok meghonosításában, az egészségmegőrző programok térhódításában is élenjáró szeretne lenni.

Ennek érdekében számtalan kreatív elemekkel fűszerezett sporteseményt, nagy fizikai és szellemi kihívással járó programot dolgoztunk ki és vezényeltünk le szakembereinkkel az ország különböző helyszínein.

Egyedileg fejlesztett, a környezet adottságait és a vendégek tökéletes kiszolgálását is figyelembe vevő létesítményeink kialakítását megelőzően a megfelelő teherbírás érdekében a legmagasabb technikai színvonalnak megfelelő statikai terhelési számításokat végzünk.

22102253671486420637.jpg

Építményeinket gondos tervezés előzi meg. Létesítményeink minden elemét kiváló anyagokból szigorú minőség-ellenőrzés mellett gyártjuk és teszteljük!

Az általunk alkalmazott kivitelezési technológia minden tekintetben megfelel a hazai és nemzetközi természetvédelmi előírásoknak, munkatársaink pedig fokozottan ügyelnek a természetes környezet értékeinek megóvására, a létesítmények tájképi harmóniájának megteremtésére.

Mobil akadálypálya
Mobil akadálypálya
48005152241416746057.jpg

Az építésről

Az Új Liget Kalandpark Kft. által fejlesztett és forgalmazott élmény és kalandpályák platformok tartószerkezetének építése minden esetben kézzel, vagy gépi úton háncsolt, szárított, rovar, valamint gombásodás ellen nagynyomású telítési eljárással előkezelt minőségi fenyőfarönkökből történik.

A telephelyünkre leszállított rönköket egyenként ellenőrizzük és sorszámozzuk, majd a Kalandpark építési terveinek megfelelően precíziós eszközökkel furatokat alakítunk ki a fa szerkezetében.

A park építése során a rönköket a furatokba helyezett acél menetes szárakkal húzzuk össze úgy, hogy azok egymásba illeszkedve szorítókötést alkossanak a fatörzs vagy oszlop kéregrétegén.
Ezután a platform vázára igazítva egy húzott faáruból készített fedőréteget helyezünk el, mely lépésálló pallóként is szolgál.
A pillérfákat összekötő kötélpálya kialakítását a fatörzsre vagy oszlopra szorított távtartó fagyűrű felhelyezésével kezdjük.
A speciális szorító bilincsekkel felhelyezett acélsodrony kötelek ezekre a fagyűrűkre támaszkodnak fel, így a fakérget nem károsítják direkt kapcsolattal.
A többi pálya-, illetve akadályelem a kötélzethez lesz erősítve.


A kötésekhez használt biztosító bilincseket és sodronyköteleket a legmagasabb minőséget képviselő német és olasz gyártóktól vásároljuk.

Üzemeltetés

Az Új Liget Kalandpark Kft. a tervezés és kivitelezés mellett az általa és nem általa épített kalandparkok üzemeltetését is vállalja.
Szakképzett munkatársaink egyedi igények alapján alakítják ki az üzemeltetési programokat, szervezik az eseményeket, végzik a hatóságokkal történő kapcsolattartást és a létesítmény karbantartását.

Személyzeti képzések

Egy Kaland és Élménypark üzemeltetése, a családi, vagy vállalati programok lebonyolítása óriási kihívást jelent a szervezők számára. Képzéseink során olyan technikákra tanítjuk meg a jelentkezőket, amellyel a legnehezebb munkahelyi és otthoni feladatokkal is könnyedén megbírkózhatnak

Karbantartás

Üzemeltetési tapasztalatainknak köszönhetően Tudjuk, hogy mennyire fontos a pályarendszerek szakszerű üzemeltetése mellett az akadálypályák folyamatos karbantartása, ami a biztonságos üzemeltetés alap feltétele.

A kalandpályákat folyamatosan ellenőrizni kell, és gondoskodni szükséges az éves beüzemelésről és időszakos karbantartásokról, valamint a felszerelések állapotáról.

A nem rendszeresen felügyelt és karbantartott pályák balesetveszélyesek lehetnek, és súlyos következményekkel járhat ezeknek a feladatoknak az elmulasztása, ami az üzemeltető felelősségköre.

Az Új Liget Kalandpark Kft. vállalja a már megépített kalandpályák, kalandparkok felülvizsgálatát, és szakmai tanácsadást nyújt a problémák kezelésére majd kijavítja a hibákat.

Vállaljuk:

- a működési dokumentációk felülvizsgálatát, szükség esetén a beszerzését
- pályák felülvizsgálatát
- felszerelések átvizsgálását, felülvizsgálatát
- szakmai tanácsadást a pályák biztonságos működéséhez
- általános javítási, karbantartási munkákat
- fejlesztési lehetőségekben szakmai tanácsadást
- pályarendszerek kiépítését
- fák veszélytelenítését.

Kérdéseivel forduljunk hozzánk bizalommal az alábbi üzenetküldő segítségével!

*Név
Telefonszám
*E-mail cím
Üzenet

Eseménynaptár

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Kalandsziget-Tiszafüred

92679289521531035517.jpg
Szeretettel vár Magyarország legnagyobb Kalandszigete!